BG5 Business Institute

  office@bg5businessinstitute.com

Free Webinar - 9 Tips die het Negatieve Stemmetje in je Hoofd Doen Zwijgen

Nederlandse BG5 Basiscursus

GRATIS Eerste Proefles

Gratis Webinar: 9 Tips die het Negatieve Stemmetje in je Hoofd Doen Zwijgen

Dinsdagavond 14 november 2023 van 19:00 - 21:00 uur start de nieuwe Nederlandse BG5 Basiscursus.

Schrijf je NU in! En maak t/m dinsdag 9 november nog gebruik van de vroegboekkorting. 

Of geef je op voor de GRATIS Eerste Proefles.

Beschrijving:

Heb jij dat ook, zo’n stemmetje in je hoofd? Dat stemmetje dat jou altijd bekritiseert? Dat constant commentaar heeft op jouw gedrag? Alsof er een irritant klein mannetje met een enorme megafoon de hele dag in je hoofd loopt te tetteren. Gek word je ervan!

Boeddha beschreef de menselijke geest al meer dan 2.500 jaar als gevuld met dronken apen, die rondslingeren, krijsen, schreeuwen en eindeloos doorgaan. Het is super stressvol om de hele dag een stel "apen" in je hoofd te hebben. Angst is een bijzonder luide aap die constant alarm slaat en je wijst op alle dingen die er mis kunnen gaan en waar je voor moet oppassen.

Deze onsamenhangende stroom van gedachten die elke dag weer je hoofd vullen leiden je af en kunnen je zelfs compleet onderuit halen. Het kan een spervuur zijn van gedachten als "Ik ben niet goed genoeg omdat ... " met felle kritiek op alles in je leven, je uiterlijk, relaties, werk, financiële situatie, noem maar op. Wanneer we dit stemmetje geloven en onszelf beoordelen op basis van onze negatieve gedachten en zelfbeeld, vallen we in wezen in de val van een self-fulfilling prophecy, waarbij we onszelf vreselijk tekort doen omdat we niet voldoen aan het ‘perfecte’ plaatje dat die schreeuwende apen voor ogen hebben.

De vraag is, hoe kun je deze apen de mond snoeren?

BG5 – Zakelijk Human Design ofwel de praktische toepassing van Human Design in het dagelijks (bedrijfs)leven, laat je zien hoe jouw mentale apen je weten te teroriseren maar ook hoe je er mee om kunt gaan en je apen het zwijgen opleggen. Het laat je het mechanisme zien dat achter jouw apen werkzaam is, hoe je geconditioneerd en gehomogeniseerd wordt, waardoor je jouw eigen geluk en het hoogst bereikbare potentieel zelf in de weg staat. We kunnen de ‘huizen’ van deze apen identificeren door te kijken naar wat je 'Valkuilen en Afleidingen' zijn. Dit is één van de ‘16 BG5 Sleutels tot Succes’ van jouw persoonlijke design.

Je geest, de gedachten in je hoofd, is vaak vergelijkbaar met een vijfjarig kind. Wanneer je gelooft wat het zegt over jezelf en de situaties waarin je je bevindt, ervaar je bitterheid, frustratie, boosheid of teleurstelling. Dit belemmert je vermogen om aanwezig te zijn in het hier en nu en werkelijk jezelf te zijn. Deze schaduwtoestand van de geest heeft de neiging om je in de tijd te bevriezen, en loopt steeds weer hetzelfde pad van jouw traumapatronen en kan ons onzeker, minderwaardig, nutteloos en machteloos laten voelen.

Wanneer je denkt aan die stemmen in je hoofd, die als een roedel brulapen eindeloos alarm slaan, herken je dan enkele van deze typische ‘monkey mind’ uitspraken?

• Ik waardeloos, ik ben niet goed genoeg om… salarisverhoging of promotie te vragen / zo’n bedrag in rekening te brengen.

• Ik moet mezelf bewijzen of verbeteren om gewaardeerd/geliefd te worden.

• Ik zeg niets omdat ik geen onrust wil veroorzaken.

• Wie ben ik? Ik voel me verloren en doelloos.

• Ik wou dat ik wist wat ik moet doen, wat echt bij me past. Wat is het doel van mijn leven?

• Ik kan deze baan niet opzeggen – wat als ik geen andere kan vinden met zulke goede arbeidsvoorwaarden?

• Ik wou dat ik wist waarom dit gebeurde / wat er gaat gebeuren.

• Ik moet wel bij dit bedrijf blijven werken, ook al haat ik het, er moet toch brood op de plank komen en ik heb tenminste een baan.

• Ik zit vast en weet niet wat ik wil of hoe ik daar achter kan komen.

• Ik doe alles wat er van me gevraagd word, zodat mijn baas geen commentaar kan hebben bij het functioneringsgesprek.

• Ik ben doodsbang om iets nieuws te proberen. Wat als ik faal?

Welke van de bovenstaande uitspraken heeft je het meest getriggerd? Dit zijn de gedachten die het meest waardevol zijn om in twijfel te trekken. Onze ‘monkey mind’ met soortgelijke negatieve zelfpraat bevat stemmen van angst, onrust en nervositeit wat leidt tot schaamte, ongemak of pijn. Echter het kan ons ook ons grootste gebied van potentiele groei en wijsheid tonen. 

Zie je in hoe dat stemmetje in je hoofd je in de weg zit en voorkomt dat je je afstemt op je ware zelf?

Al die negativiteit is schadelijk voor ons zenuwstelsel, waardoor we niet in staat zijn om dingen helder te zien en te profiteren van kansen die ons verder helpen in onze carrière. In plaats daarvan voelen we ons ellendig, zitten we vast en maken we verkeerde keuzes die niet bij ons passen.

Het is het geloven van het verhaal van de gedachten in ons hoofd die ons gevangen houdt in de kooi waar de apen keer op keer hetzelfde nummer luidt afspelen.

Hoe bevrijd je jezelf uit de houtgreep waarin het stemmetje in je hoofd je gevangen houdt?

BG5 geef je inzicht in hoe de monkey mind werkt en waar onze "apen" vandaan komen. Je krijgt praktische handvatten voor het omgaan met jouw eindeloze stroom van negatieve gedachten. BG5 stelt je in staat om te functioneren in lijn met je ware natuur en terug te komen in de flow van je authentieke zelf. De eerste stap is om je genetische code te ont-dekken en een eenvoudige, betrouwbare besluitvormingsstrategie te gebruiken om toegang te krijgen tot jouw aangeboren lichaamsintelligentie.

Wil jij ook:

• Inzicht krijgen hoe jouw apen zich laten opwinden?

• Ontdekken waar jouw apen vandaan komen, wat hun ‘huis’ is en jouw ‘Valkuilen en Afleidingen’ identificeren?

• Eenvoudige trucs leren om afstand te nemen van het kritische stemmetje in je hoofd?

• Leren hoe je je schaduwkant en valkuilen om kunt zetten in succes?

• Het proces beginnen om je af te stemmen op je authentieke Zelf en jouw levensdoel te vervullen?

Dan nodig ik je van harte het webinar terug te kijken waarin ik je 9 Tips geef om het kritische stemmetje in je hoofd het zwijgen op te leggen en je inzicht krijgt in de potentiële wijsheid die er schuil gaat achter jouw terorriserende apen.

Bekijk het webinar!

En laat stemmetje in je hoofd ‘omdenken’ en aardige dingen tegen je zeggen.


Dinsdagavond 14 november 2023 van 19:00 - 21:00 uur start de nieuwe Nederlandse BG5 Basiscursus.

Schrijf je NU in! En maak t/m vrijdag 3 november nog gebruik van de vroegboekkorting. 

Of geef je op voor de GRATIS Eerste Proefles.