BG5 Business Institute

  office@bg5businessinstitute.com

Cum să-ți stăpânești ”Mintea de maimuță”!


Tematică webinar: Cum să-ți stăpânești ”Mintea de maimuță”!

Gazdă webinar: Alina Jitariu

Descriere:

Ești familiarizat cu termenul „minte de maimuță?” Știi, acel comentariu constant, fără oprire, care îți umple capul cu gânduri persistente? Toți avem în capul nostru zeci de voci care cer atenție, aprobare și validare.

Buddha a identificat această dilemă în urmă cu peste 2.500 de ani. El a descris mintea ca fiind plină de maimuțe care sar în jur, țipând, trăncănind, care continuă să facă asta la nesfârșit. Este super stresant să avem o grămadă de „maimuțe” care ne vorbesc în cap toată ziua, nu-i așa?

Acest flux de gânduri care ne zboară prin minte, în timpul unei zile obișnuite poate fi orice, de la o simplă distragere a atenției, la ceva cu adevărat perturbator. Poate include nenumărate afirmații: „Nu sunt suficient de bun pentru că...”, venind cu critici dure la adresa vieții noastre, imaginea corporală, finanțe, relații, muncă, orice îți poți imagina. Când credem această poveste și ne judecăm din cauza proceselor noastre mentale de gândire, cădem, în esență, în capcana unei profeții auto-împlinite, pedepsindu-ne pe noi înșine pentru că nu reușim să îndeplinim ideea de ”perfect” care vine de la o grămadă de idei distorsionate cu care mintea de maimuță ne alimentează zilnic procesul mental.

Sistemul Human Design ne arată unde, maimuțele noastre mentale, își fac de cap; BG5 ne arată mecanismele care ne condiţionează şi ne omogenizează și care ne ascund cel mai înalt potenţial. În BG5, aplicația de carieră și afaceri a sistemului Human Design, putem identifica „locuințele” acestor maimuțe, uitându-ne la ceea ce numim „Umbre și distragerea atenție”, care este unul dintre cele 16 coduri de succes din designul tău de carieră BG5.

Mintea noastră are adesea maturitatea unui copil de cinci ani. Când credem ce spune ea despre noi și despre situațiile în care ne aflăm, experimentăm amărăciune, frustrare, furie și dezamăgire. O astfel de rezistență îngreunează capacitatea noastră de a fi prezenți, de a ne concentra și, cu siguranță, de a activa performanța înaltă în munca și viața noastră. Starea de umbră a minții tinde să ne înghețe în timp, să ne țină în tiparele noastre de traumă și ne poate face să ne simțim nesemnificativi, nedemni și neputincioși.

Imaginează-ți acele voci din capul tău care mereu spun câte ceva despre tine, îți vorbesc despre frică, anxietate și nervozitate ca o haită de maimuțe urlătoare, care trag un semnal de alarmă perpetuu, subliniind tot ceea ce ar trebui să te îngrijoreze care ar putea duce la disconfort, jenă sau durere.

Recunoașteți pălăvrăgeala tipică ”minții de maimuță”?

 • Nu sunt suficient de bun pentru a cere acea sumă de bani.
 • Trebuie să mă dovedesc sau să mă îmbunătățesc pentru a fi apreciat/iubit. Nu merit.
 • Nu voi spune nimic, pentru că nu vreau să provoc o supărare.
 • Cine sunt? Mă simt pierdut și fără direcție în viață.
 • Aș vrea să știu motivul meu de a fi. Care este rolul meu aici?
 • Nu pot renunța la acest job – ce se întâmplă dacă nu găsesc altul?
 • Mi-aș dori să știu de ce s-a întâmplat/ se întâmplă/ ce se va întâmpla.
 • Trebuie să rămân să lucrez la această companie, chiar dacă o urăsc.
 • Mă simt blocat și nu îmi îndeplinesc scopul.
 • Mi-e prea rușine să recunosc că nu știu răspunsul, așa că, nu spun nimic.
 • Nu pot încerca ceva nou. Dacă eșuez? Ce va zice lumea?

Care dintre afirmațiile listate mai sus te-au ”declanșat” cel mai mult? Gândul pe care îl crezi, te face să te comprimi, să te simți mic și neînsemnat. Acestea sunt gândurile care sunt cele mai valoroase pentru a fi puse la îndoială. Mintea noastră de maimuță are voci de frică, anxietate și vorbire de sine negativă similară. De asemenea, ne arată care este cel mai mare potențial de înțelepciune și de creștere pe care îl avem.

Ați văzut cum această discuție vă poate împiedica să vă aliniați cu cine sunteți cu adevărat? Toată această negativitate este dăunătoare sistemului nostru nervos, făcându-ne incapabili să vedem lucrurile clar, să profităm de oportunitățile potrivite pentru avansarea carierei noastre și ne pot face cu totul nefericiți.

Atunci când credem povestea minții noastre, în capul nostru, despre situațiile noastre, suntem prinși în cușca înmulțirii maimuțelor, de fiecare dată.

Dar, cum ne putem elibera de puterea pe care mintea de maimuță o are asupra vieților noastre?

„Este foarte probabil ca, până în acest moment, să fi lăsat mintea ta de maimuță să-și facă de cap, fără să ști cum să o oprești. Doar să-i spui minții maimuței: „Oprește-te – ai terminat pentru azi!”, de obicei, nu ajută. Cel puţin pentru mine, nu a funcționat. Maimuţele au continuat să facă tam-tam. Este inutil să te lupţi cu maimuţele sau să încerci să le alungi din minte pentru că, după cum ştim cu toţii, lucrul față de care ești în rezistență, persistă." ~Nathalie Keizer, instructor curs de certificare BG5

Învățarea și utilizarea sistemului BG5 ne ajută să înțelegem cum funcționează mintea de maimuță și de unde provin „maimuțele” noastre mentale.

Soluția de a opri discuția nesfârșită este să începem să operăm în conformitate cu adevărata noastră natură. BG5 ne permite să revenim în fluxul scopului nostru autentic. Primul pas este să ne deblocăm codul genetic și să folosim o strategie simplă și fiabilă de luare a deciziilor pentru a accesa inteligența înnăscută a corpului nostru.

Ți-ar plăcea să descoperi cum poți să-ți ”stăpânești” mintea de maimuță și…

 • Să descoperi modul în care mintea ta de maimuță te face să te auto-sabotezi.
 • Să descoperi unde ”locuiesc” maimuțele tale mentale.
 • Să înveți un truc simplu și puternic pentru a te disocia de vorbăria maimuțelor.
 • Să descoperi cum poți transforma aceste umbre în Succes.
 • Să îți începi procesul de realiniere cu ființa ta autentică pentru îndeplinirea scopului vieții tale.

Nu uita, ești o forță a naturii! Ești o ființă unică care are multe lucruri valoroase de oferit. Este timpul să îți iei puterea înapoi și să începi să-ți îndeplinești rolul pentru care te-ai născut.

BG5, fiind precum Tesla tipologiilor umane și aplicația de ultimă oră pentru carieră și afaceri a sistemului Human Design, deține cheie care te ajută să-ți deblochezi întregul potențial și să-ți iei puterea înapoi!

Ți-ai dori să ști cum poți avea o viață în care mintea de maimuță este pusă la locul său, fără să mai aibă puterea de a-ți dirija viața?

Vino alături de mine, pentru o privire introductivă asupra modului în care poți să îți transformi cele mai comune umbre pe care le experimentezi, în succes!

Dacă nu poți participa live, vei primi înregistrarea webinarului pe mail.