BG5 Business Institute

  office@bg5businessinstitute.com

REVIEWS - Wat vonden anderen van de BG5 Cursus?

Wat vonden anderen van de BG5 Cursus?~Jennifer van Rossum

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen?
Via een boek kwam ik in aanraking met mijn design. Vanaf het eerste moment was in geïntrigeerd omdat ik hierin zoveel herkende van mijzelf. Hierover wilde ik graag meer weten en na wat speurwerk kwam ik via Human Design bij BG5. De praktische insteek die gericht is op het bedrijfsleven spreekt mij heel erg aan. Menselijk kapitaal is de belangrijkste succesfactor van organisaties, de tijd is aangebroken om ieders unieke talenten optimaal te benutten!

Wat heeft het jou gebracht?
De BG5 foundation cursus heeft mij heel veel inzichten gegeven over mijzelf, hoe ik functioneer en waarom interacties met anderen op een bepaalde manier verlopen. Mijn type is de Innovator, het begrijpen van mezelf heeft heel veel zelfacceptatie opgeleverd, waardoor ik minder streef om in het plaatje van anderen te passen en juist mijn uniqueness meer omarm.

Waarom raad je het anderen aan?
Naast inzichten over hoe je zelf functioneert, wat je kernkwaliteiten zijn en je valkuilen, vond ik het ook fijn om te leren over de andere typen en hun besluitvormingsstrategieën. Zowel in persoonlijke als zakelijke relaties is het fijn om dynamieken te begrijpen en om te weten of de besluiten die jij neemt echt de juiste voor jou zijn.~ Tessa de Lange
www.DiveDeeptoFlyHigh.nl

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen?
In 2020 is human design op mijn pad gekomen en is er een wereld voor me open gegaan. Nu ik mijn design ken, zie ik waar ik tegen de stroom van het leven in zwom. Ik begrijp nu waarom bepaalde zaken niet lukten. Dat wakkerde mijn honger naar meer informatie aan.

Ik koos voor de BG5 Foundation Courses omdat de praktische taal en toepassing van BG5 mij enorm aanspreekt. Uiteindelijk leer je pas echt als je de kennis ook toepast. De enige manier om dat te doen is door het te gaan leven. Ik zie mijn leven dan ook als een groot experiment. Ik ben telkens bezig hoe ik nog makkelijker in flow kan komen en hoe ik mijn design voor me kan laten werken in plaats van het tegen te werken.

Wat heeft het jou gebracht?
Met mijn publieke rol (1/3 profiel) past het verder studeren met vallen en opstaan perfect. Als katalysator van verandering (wat ik al jaren roep en wat ook nog eens in mijn design staat!) versnel ik het veranderingsproces van anderen. In dat kader verheug ik mij op het verder leren tot BG5 Business Consultant. Zo ben ik uit response (als Uitgesproken Bouwer) een gratis Facebook Group gestart over het BG5 Experiment. Dit is een community om elkaar te inspireren en zelf te experimenteren en zo van elkaar te leren. Wees welkom als je eerst je tenen in BG5-water wil dippen ;)

Waarom raad je het anderen aan?
Als je meer over jezelf wil weten en over de mensen waar mee je samen werkt, is BG5 een heel mooie tool. Het helpt je jouw eigen-aardigheden te omarmen. De BG5 Foundation Courses hebben mij enorm veel geleerd over mijn eigen valkuilen en triggers. Daarnaast kan ik nu ook anderen het inzicht bieden voor de start van hun eigen experiment. En daar zijn mensen zo blij mee, als ze eindelijk ‘gezien’ worden!~ Patty Post
www.pattypost.nl

Als leiderschapscoach ben ik altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken om naar potentieel en groei te kijken. Via meerdere ingangen kwam Human Design op mijn pad. Toen ik op onderzoek uitging werd ik al snel aangetrokken door BG5, aangezien BG5 een zakelijke lens over Human Design legt. De taal in BG5 is de taal van mijn klanten en daardoor heel praktisch en toepasbaar.

In eerste instantie begon ik aan de training om de tools in te zetten voor mijn klanten. Gaandeweg het traject leerde ik echter ook heel veel over mezelf door op een nieuwe manier met mijn unieke design te werken.

Er is tegenwoordig zoveel coaching en training op gebied van persoonlijke ontwikkeling beschikbaar; als je kiest voor BG5 dan kies je voor de weg naar wie je werkelijk bent. Zodat je je niet langer laat afleiden door wat anderen doen, maar doet wat goed is voor jou.~ Ellen van ’t Hooft- van den Wittenboer

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen?
Ik ben al een paar jaar bezig met Human Design (waar BG5 op is gebaseerd), en dat heeft me al zoveel gebracht: veel meer zelfkennis en zelf acceptatie. In die tijd ben ik ook in aanraking gekomen met BG5. Wat me hierin extra aansprak was het meer toegankelijke taalgebruik en mede daardoor de praktische inzetbaarheid voor bijvoorbeeld bedrijven en groepen. Het is een uitstekende tool om talenten en sterke kanten van mensen in kaart te brengen alsmede om voor groepen uiteen te zetten hoe de verdeling is van de verschillende competenties. Het is ongelofelijk hoe raak het is.

Wat heeft het jou gebracht?
De BG5 foundation course heeft mij een nog duidelijker beeld gegeven van waar mijn eigen krachten liggen en hoe deze te omschrijven en in te zetten. Daarnaast heeft het me ook strategieën aangereikt die passen bij mijn unieke configuratie waardoor ik in elke situatie, zowel privé als zakelijk effectiever ben geworden. Het bekrachtigt je kort gezegd in wie je bent. En het prachtige is dat je tegelijkertijd ook beter begrijpt hoe de ander is en waarom die doet zoals die doet. Dit helpt je niet alleen een effectievere communicatiestijl te ontwikkelen, maar het is ook ongelofelijk krachtig bij het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek en om de algehele samenwerking in teams en dergelijke te optimaliseren.

Waarom raad je het anderen aan?
Ik raad de BG5 foundation course dan ook aan iedereen aan die zichzelf en zijn collega’s, klanten, medewerkers maar ook familie beter en op een veel dieper niveau wil begrijpen, die hen effectiever en meer persoonlijk toegespitst wil benaderen en optimaler wil kunnen inzetten. Het is echt Win-Win en ook nog heel erg leuk! ~ Monique Beijer
www.indigoacademy.nl 

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen?
Ik heb altijd trainingen gegeven in het bedrijfsleven en veel assessments gedaan maar er is niets zo compleet in assessments als BG5. Ik heb voorbeelden van situaties waarin mensen in een team niet goed met elkaar overweg konden en dat kon ik al zien in het BG5 systeem voordat ik deze mensen had ontmoet. Natuurlijk moet je altijd je eigen inzichten gebruiken maar BG5 is de meest doeltreffende en accurate tool die ik ooit heb gebruikt.

Wat heeft het jou gebracht?
Veel inzichten in hoe mensen binnen organisaties functioneren en hoe je een organisatie kunt opbouwen waarin elke medewerker de kans krijgt zijn of haar plek binnen de organisatie te verkrijgen omdat de analyses zo scherp en helder zijn en je als organisatie weet wie je waar kunt inzetten en zo veel efficiënter kunt werken en de medewerkers op de juiste plek zitten en daarom veel beter functioneren en het bedrijfsdoel makkelijker gehaald kan worden.

Waarom raad je het anderen aan?
Als je in het bedrijfsleven werkt met coaching, begeleiding, advisering, bedrijfsconsultancy, trainingen, bedrijfsorganisatie, interimmanagement, loopbaanbegeleiding etc. dan is BG5 DE TOOL om succesvol je diensten aan te bieden bij bedrijven. Zo accuraat is geen enkel analyse systeem. Bovendien bespaart het het bedrijf veel aan dure assessments en aan het ontslaan van mensen die per ongeluk op de verkeerde plek zaten en organisaties en afdelingen die stagneren. Met BG5 ga je begrijpen waarom en kun je zinvol advies geven.~Wilma Meijerhof
HR Professional

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen? Ik ben jarenlang HR Adviseur geweest en heb als loopbaanbegeleider veel mensen geholpen naar een andere werkplek. Voor mij is BG5 de welkome aanvulling op de innerlijke zoektocht van velen. Veel mensen lopen met vragen zoals;, zit ik wel in de juiste functie? waar ben ik goed in? moet ik me meer positioneren? ect. BG5 helpt om inzicht te krijgen in de groepsdynamiek van een klein team zodat ik advies kan geven over wat goed werkt en wat eventueel toegevoegd zou kunnen worden om het team (nog) beter te laten functioneren. Ook dit is voor mij een reden geweest om deze cursus te volgen.

Wat heeft het jou gebracht?
Veel! in feite laat BG5 op een geweldige manier de groepsdynamiek op de werkvloer zien. Dit kan specifiek voor 1 persoon zijn, dit kan tussen 2 personen zijn en voor wat grotere groepen. BG5 laat het unieke van ieder mens zien. In de gesprekken die ik gevoerd heb zie ik alleen maar herkenning en verrassing. Het is voor velen bijna niet te bevatten dat de analyse zo nauwkeurig laat zien waar men goed in is en waar men eventueel nog aan kan werken. Het geeft mij heel veel werkplezier om de uitkomst terug te koppelen en om te mogen zien hoe mensen hiervan opbloeien. 

Waarom raad je het anderen aan?
Aan degenen die ik een terugkoppeling mocht geven zag ik dat het hun veel gebracht heeft. Zoals zelfvertrouwen, zelfkennis en het gaf richting aan hun leven. Dit gun je toch iedereen. Het enige wat nodig is zijn de geboortegegevens, hoe nauwkeuriger het geboortetijdstip hoe meer dit recht doet aan die persoon.. Dus geen mega vragenlijsten, geen dagen waarin je in een rollenspel gepropt wordt en waar assessoren gaan bepalen of je wel of niet geschikt bent. Hoe heerlijk is dat!~ Monique Klomp-Stinissen
www.monjar.nl - Monjar Pacific Coaching 

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen? 
Ik loop al sinds 2009 in de wereld van Human Design. Deze kennis heeft de kijk op mij zelf en wie ik ben compleet veranderd. Ik begreep ineens waarom ik zo vaak tegen weerstand op liep en waarom het leek of niemand me begreep. in 2015 heb ik een zware burn out gehad. De enige houvast die ik toen nog had was compleet gaan leven volgens mijn design. Het maakte me toen even niets meer uit wie nu wat waar van vond. Ik deed alleen nog wat mijn design me ingaf. Toen heb ik ook geleerd om met transits te werken. Dat gaf me veel inzicht want de ene dag is de andere niet. In die periode kwam ik ook op de site van BG5 terecht. Ik was nieuwsgierig in welke organisaties ik het beste zou passen. Ik leefde in de veronderstelling dat ik nergens paste. Ik heb een gesprek gehad met Karen en de rest is geschiedenis zou ik zo zeggen.

Wat heeft het jou gebracht?
Ik wist door Human Design (Ik ben een Analyst) hoe ik het beste functioneerde. Echter heeft de opleiding BG5 Consultant en de OC16 mij nog meer inzicht gebracht. Door deze kennis heb ik ontdekt in welke teams en/organisaties ik wel pas en vooral waar ook niet. Ik heb ook geleerd hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten. Waar ben ik goed in en wat moet ik vooral aan andere overlaten. Ik heb een zeer uitdagende design en heb geleerd hoe deze in de zakelijke wereld te gebruiken. Voor mij zijn deze opleidingen zeer persoonlijk geweest. Deze kennis en ervaring gebruik ik nu om anderen te helpen. Het is me nu pas opgevallen dat de mensen die mij om hulp vragen, altijd zelf een bedrijf hebben waar ze in vast lopen. Ik vond en vind het een hele interessante journey.

Waarom raad je het anderen aan?
Ik kan niet bepalen waarom iemand ergens voor zou moeten kiezen. Ik kan alleen maar zeggen als je jezelf echt wilt leren kennen. Wanneer je wilt ontdekken waar jouw unieke plek is met jezelf maar ook in de business wereld of hier op aarde, zou ik geen moment twijfelen en mezelf aanmelden.~ Saskia Baardman
www.the-i-opener.com

Waarom ben je de BG5 cursus gaan doen?
De vertaalslag van blauwdruk naar loopbaan vond ik interessant. Ondertussen heb je er persoonlijk ook nog steeds veel aan, dus eigenlijk 2 vliegen in 1 klap. En dat HD meerdere stromingen combineert, vind ik een grote plus. Dat maakt het rijk en diepgaand. Bovendien houd ik me bezig met energiewerk en 1 van de mooie dingen in Human Design vind ik hoe energie zo zichtbaar veel informatie geeft, ongeacht de situatie.

Wat heeft het jou gebracht?
Acceptatie van en inzichten in hoe de energieflow met bijbehorende talenten, valkuilen en meer bij mij en anderen functioneren. Wat ze betekenen voor mij en anderen, hoe ze zich laten zien, hoe ze voelen en hoe je jezelf daartoe kunt verhouden. En natuurlijk hoe dat in het werkende leven het beste tot uitdrukking komt. Het blijft altijd balanceren, maar de kennis en het zelf ervaren geven goede handvatten.

Waarom raad je het anderen aan?
Als mensen regelmatig tegen zichzelf aanlopen in hun werk en daarmee ook in zichzelf, met meestal zo’n gevoel er is iets mis met mij, de vraag waarom lukt het nou niet of past deze job wel, dan biedt de info van HD/BG5 veel inzicht en bewustwording. De inzichten zijn vernieuwend, verfrissend, diepgaand en completer. Ik heb zelf ook al de nodige cursussen/opleidingen gedaan en persoonlijkheidsmodellen voorbij zien komen, dus daar vergelijk ik het mee.